Açık Tip Soğutma Kuleleri ve Soğutma Kulesi Kimyasalları

Açık tip soğutma kulesi sistemlerinde konsantrasyon döngülerini düzenlemenin ve bakteri seviyelerini kontrol etmenin faydalarına bir göz attık. Bu sefer, bu sistemlerdeki su sıcaklıkları ve uygun bir kimyasal arıtma programının formüle edilmesinde oynadıkları rol hakkında bilgilendirme yapacağız.



Endüstriyel soğutma kuleleri, ısı fr kaldırmak için o m bir yöntem, bir sistem içinde su sıcaklıkları nispeten konuşma “soğuk” hem “sıcak” ve. Bazı senaryolarda, "sıcak" ve "daha sıcak" olabilirler! Ancak suların birbirinden tamamen farklı iki sıcaklığa sahip olduğu gerçeğine odaklanalım.



Bu serinin başlarında, bir sistemin Langelier Doygunluk İndeksi (LSI) veya Ryznar Stabilite İndeksi (RSI) değerleri ile ilgili olan kontrolsüz sızdırma / boşaltma sistemlerinde ölçek veya korozyonun nasıl oluşacağından bahsetmiştik. LSI veya RSI hesaplamasında bir faktör sıcaklıktır. 20 Fahrenheit kadar sıcaklık farkına sahip sistemlerde, hesaplama için hangi sıcaklık, sıcak veya soğuk kullanıyorsunuz? Bunu, sıcaklığın makul düzeyde sabit olduğu yüzme havuzlarıyla karşılaştırın. Yüzme havuzlarında su, mümkün olduğunca nötr bir LSI'ye (-0,3 ila +0,5) yakın olacak şekilde "dengelenir". Bu sularda koşullar ne aşırı kireçlidir ne de aşındırıcıdır. Bu işe yarar çünkü tek bir sıcaklık vardır.



Aksiyal fanlı soğutma kulesi, Açık soğutma suyu sistemlerinde biraz aşırı sıcaklığa sahip olduğumuz için, yüzme havuzu / nötr LSI stratejisini kullanamıyoruz. Soğuk su sıcaklığını kullanırsak ve suyu “dengelersek”, sistemin sıcak su tarafında kireç oluşumuna sahip olabiliriz. Benzer şekilde, suyu sıcak sıcaklık için “dengelersek”, soğuk su tarafında korozyon olabilir.



Soğutma suyu arıtmada, özünde suyu bir şekilde itiyoruz: pH'ı düşürmek ve aşındırıcı hale getirmek için asidi besleyin veya su kimyasının doğal olarak dönüp ölçeklenmesine izin verin. Burada uygun bir kimyasal arıtma programı devreye giriyor ve bize soğutma sistemlerini ve ilgili ekipmanları korumak için en iyi şansı veriyor.



Soğutma Kulesi nedir? Avantajları Nelerdir?Korozif su içeren soğutma sistemlerinde, korozyonu önlemek için sisteme ortofosfat veya çinko gibi bir korozyon önleyici beslenir. Düzenli olarak seviyelerini test etmenin yanı sıra tutarlı bir miktarda korozyon inhibitörü bulundurmak, sistemleri korozyondan korumak için gereklidir; düşük LSI ise sistemi kayda değer herhangi bir kireç oluşumundan koruyacaktır. Yan not: Kapalı soğutma suyu sistemleri korozif tarafta tutulur ve sistemleri korumak için nitrit ve molibdat gibi korozyon önleyiciler kullanır.



Tortulaşan su ile soğutma sistemleri, onları kireç oluşumundan korumak için kimyasallara ihtiyaç duyacaktır. Genellikle bu amaçla fosfonat bileşikleri kullanılır. Sistemlerin uygun şekilde korunması için fosfonat bileşiklerinin sürekli olarak suda olması ve konsantrasyonlarının test yoluyla düzenli olarak doğrulanması gerekir. Çeşitli fosfonat bileşikleri vardır ve bu arıtma kimyasallarının oluşturulan özel soğutma suyu kimyaları için dikkatlice seçilmesi gerekir. Bilgili kimyasal tedarikçiler ve teknik yönlendirmeye ihtiyaç duyulan yer burasıdır.

Soğutma sistemlerinin suları aşındırıcı veya kireçlenme olsun, uygun polimer dağıtıcı uygulaması, arıtma kimyasalı ile el ele gider. Korozif bir sistem biraz daha basitken, ölçeklendirme sistemlerinde kireç önleyiciler ve dağıtıcıların kombinasyonu biraz zor olabilir. Yine, bilgili kimyasal tedarikçiler ve iyi teknik yönlendirmenin en önemli olduğu yer burasıdır. Sağlam bir su kimyası modelleme programı, en iyi kombinasyonların belirlenmesine yardımcı olur ve kesinlikle etkili bir arıtma programına olan güveni artırır.

Henüz bitirmedik… daha tartışılacak daha çok şey var! Bir sonraki bölümde, açık soğutma suyu sistemlerindeki askıda katı maddeleri gidermek için filtreleme kullanmanın avantajlarını inceleyeceğiz. 

https://www.susogutmakulesi.com.tr/Acik-Tip-Sogutma-Kuleleri.html

https://www.susogutmakuleleri.com/aksiyal-fanli-su-sogutma-kulesi.html

Yorumlar