Soğutma kuleleri ne için kullanılır?

Soğutma kuleleri öncelikle ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) ve endüstriyel amaçlar için kullanılır. Soğutma kuleleri, soğutma ihtiyacı olan sistemlerin uygun maliyetli ve enerji verimli çalışmasını sağlar. 1.500'den fazla endüstriyel tesis, tesislerini soğutmak için büyük miktarlarda su kullanıyor 2 . HVAC sistemleri tipik olarak büyük ofis binaları, okullar ve hastanelerde kullanılmaktadır. Endüstriyel soğutma kuleleri, HVAC sistemlerinden daha büyüktür ve enerji santrallerinde, petrol rafinerilerinde, petrokimya tesislerinde, doğal gaz işleme tesislerinde, gıda işleme tesislerinde ve diğer endüstriyel tesislerde kullanılan sirkülasyonlu soğutma suyu sistemlerinde emilen ısıyı gidermek için kullanılır. 

 
Soğutma kulesi, içindeki ısının su ve hava arasındaki temasla sudan çekildiği bir ısı eşanjörüdür. Isı transferi, hava ile su arasındaki ısı alışverişi ve soğutulması gereken suyun küçük bir kısmının buharlaşması yoluyla gerçekleşir. Bu, kuru soğutuculara kıyasla önemli bir avantaj olan ortam sıcaklığından daha düşük bir sıcaklığa soğumaya izin verecektir. Dolayısıyla soğutma kulesi duman üreten bir baca değildir. Bir soğutma kulesinin üzerinde görülebilen sis, normal bir bulutla aynı bileşime sahip normal buhardır. 

 

Geleneksel cebri çekişli soğutma kuleleri, kulede hava akışını oluşturmak için fanı çalıştırmak için bir elektrik motoru gerektirir. CTP soğutma kuleleri, bir su türbinini çalıştırmak için sistemin su basıncını kullanır. Sonuç olarak,% 30 ve daha fazla enerji tasarrufu elde edilebilir. 

 

Fazla soğutma kulesi kapasitesi ekonomik bir şekilde gerçek dış koşullara indirgenir. Su türbininin hızı, soğutma suyunun hacmi ve basıncı ile orantılı olarak kontrol edilir. Böylelikle ortam sıcaklıklarındaki veya işlem gerekliliklerindeki değişikliklere ayarlama yapılabilir. Kule kapasitesi tamamen çevre koşulları tarafından kontrol edilir. Düşük sezonda, kararlı bir çıktı sıcaklığını artırmak için akışın yalnızca bir kısmının çalıştırılması gerekirken, yoğun zamanlarda tam akış mevcuttur. Su enerjisi, çoklu pompa sistemi veya frekans kontrollü pompa sistemi tarafından kontrol edilir.

https://www.susogutmakuleleri.com


https://www.susogutmakulesi.com.tr

Yorumlar