Su Soğutma Kulesi Yedek Parçaları - CTP Mühendislik

 Soğutma Kulesi Panjurları

Hava giriş panjuru, soğutma kulesinin su sıçraması, gürültü ve döküntü için bir blok görevi gören bir parçasıdır. Ayrıca güneş ışığının soğutma kulesine girmesini engeller.
Ayrıca, soğutma kulesinin hava akışını iyileştirebilir ve aynı zamanda cihazın görünümünü iyileştirebilirler. Panjurun bakımı düzgün yapılmazsa, soğutma kulesi iyi çalışmayacaktır.
Panjur değişimine ihtiyacınız olması durumunda, her marka ve tipte soğutma kulesine uyabilecek çeşitli panjurlar sunuyoruz. Panjur ihtiyaçlarınızı soğutma kulesi özelliklerinize göre karşılayacağız ve bunları da uygun şekilde kuracağız.



Soğutma Kulesi Dolgu Ortamı
Soğutma kulesinin önemli bir bölümü dolgu malzemesi / ortamdır. Bu aynı zamanda ıslak güverte veya yüzey olarak da adlandırılır.
Soğutma kulelerindeki ana işlevi, hava ile su arasında mümkün olan en uzun süre optimum teması sağlamak için soğutma kulesinin yüzey alanını hızlandırmaktır.
Dolgular ayrıca suyun, temas yerinde çok fazla su yüzeyi alanını açığa çıkarabilecek ince akan tabakalar oluşturmasına da neden olur. Bu, daha büyük buharlaşma oranlarına yol açabilir.
Sıçrama ve film dolgusu olmak üzere iki tür dolgu sağlıyoruz. Etkili, UV korumalı ve dayanıklıdırlar. Montajı da kolaydır.




Soğutma Kulesi Fanı
Ters akışlı, çapraz akışlı ve mekanik çekişli soğutma kulesi tipleri fanlara sahiptir. Bu fanların temel işlevi, havayı soğutma kulesine itmek ve zorlamaktır.
Soğutma kulesi fanlarının çoğu gürültülü. Ancak, daha sessiz olan fanlar var. Ayrıca, dayanıklı ve cihazın kullanımının karmaşıklığına dayanabilecek fanlar aramak için de mevcuttur.



Soğutma Kulesi Damla Tutucular
Soğutma kulesinin bir diğer önemli kısmı ise soğutma kulesi damla tutucudur. Bu kısım, soğutma kulesinin hava akımından gelen büyük su damlacıklarını yakalar. Su damlacıkları, çevreyi etkileyen kimyasallar ve mineraller içerir.
Bu sırada damla tutucular, su damlacıklarının soğutma kulesinden dışarı çıkmasını engeller. Kanat duvarlarını etkileyen ve soğutma suyuna dönen su damlacıklarının yönünü değiştirir.
Etkili bir damla tutucu, istenmeyen sıvı su kaybını, yeniden dolaşan su akış hızının% .001'inden daha az tutar.



Soğutma Kulesi Dişli Kutusu
Soğutma kulesinin büyük fanları ve güçlü motorları için soğutma kulesi dişli kutularına ihtiyaç vardır. Motordan soğutma kulesinin fanına dönme hızını yavaşlattıkları redüktör görevi görürler.
Soğutma kulesi dişli kutuları ayrıca motoru iyi boyutta tutan bir tork çarpanı görevi görür. Ayrıca mekanik sistemi daha uygun maliyetli hale getirir. Bu dişli kutuları olmadan, büyük ve ağır motor, fan tarafından gerekli torku karşılayabilirdi. Ve bu çok pahalı olur.
Soğutma Kulesi Float Vana
Soğutma kulesi içinde doğru su seviyelerini korumak için soğutma kulesi yüzdürme vanalarına ihtiyaç vardır. Soğutma kulesinin ömrüne katkıda bulunabilecek su seviyesini düzenler ve kontrol ederler.
Bu yüzer vanalar da çok az bakım gerektirir. Genellikle, tam şamandıralı valf kiti şamandıra kolu, valf ve şamandırayı içerir.
Şamandıralı vana ayarının kurulumu deneme ve yanılma gerektirir ve burada tamamlama suyunu kule ile dengelemek için ayarlama yapılması gerekir. Pompanın kapanması sırasında taşmada su israf edilmemesi gerektiğini unutmayın.
Soğutma Kulesi Nozulları
Soğutma kulesi içinde doğru su seviyelerini korumak için soğutma kulesi yüzdürme vanalarına ihtiyaç vardır. Soğutma kulesinin ömrüne katkıda bulunabilecek su seviyesini düzenler ve kontrol ederler.
Bu yüzer vanalar da çok az bakım gerektirir. Genellikle, tam şamandıralı valf kiti şamandıra kolu, valf ve şamandırayı içerir.
Şamandıralı vana ayarının kurulumu deneme ve yanılma gerektirir ve burada tamamlama suyunu kule ile dengelemek için ayarlama yapılması gerekir. Pompanın kapanması sırasında taşmada su israf edilmemesi gerektiğini unutmayın.
Soğutma Kulesi Havzası
Soğutma kulesi havzası, toplama havuzu ve dağıtım havuzu olmak üzere farklı tiplerde olabilir.
Toplama havuzu, soğutma kulesinin altında veya altında yer alır. Suyu toplayarak kartere veya pompa emiş hattına yönlendirmeyi amaçlar.
Dağıtım havzası ise sığ tipte yükseltilmiş bir havzadır. Havza tabanındaki menfezler vasıtasıyla kuleye sıcak su dağıtır.
Ayrıca durgun suyu giderebilen ve herhangi bir bakterinin büyümesini azaltan sözde soğuk su havzası da var. Emme süzgeci kolayca çıkarılabilir ve havzayı çok az bakım gerektirir.
Soğutma Kulesi Boruları
Soğutma kulesi borularının ana işlevi, suyu soğutma kulesine dağıtmaktır. Kulenin türüne, saha yerleşim planına ve topografyaya bağlı olarak, ısı kaynağı ile kulenin konumu arasındaki su borularının büyüklüğü ve güzergahı.
Tipik besleme borusu düzeni, besleme hattının kulenin uzun tarafına bitişik konumlandırılmasıdır.
Bu arada dikey yükseltici borular temin edilerek, kulenin dağıtım sistemi kotunda giriş bağlantısına besleme hattına bağlanır.
Soğutma Kulesi Motoru
Soğutma kulesi motoru, fanları mekanik çekişli soğutma kulesi gibi bir tür soğutma kulesi üzerinde çalıştırmayı amaçlamaktadır. Kuledeki olumsuz atmosfere dayanmak için motorlar verimli ve dayanıklı olmalıdır.
Açık ve Tamamen Kapalı Motorlar olmak üzere iki tip soğutma kulesi motoru vardır.
Açık motor, soğutma için muhafaza içinde harici hava üretir. Bu arada, Tamamen Kapalı motor, dış havanın muhafazanın içinden geçmesini engeller.

Soğutma kulesi parçalarımız yüksek verimli ve standart kalitededir. Dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve soğutma kulenizin ihtiyaçlarını karşılayabilir.
Düşük maliyetli soğutma kulesi bileşenlerimize de göz atmanızı öneririz. Daha fazla ayrıntı ve yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 Istanbul Address : Nişantepe Mah. Nişantepe Cad. No: 5 Çekmeköy / İSTANBUL
  +90 (216) 304 68 68
  +90 (507) 641 18 81
  Gaziantep Addres : Sanayi mah. 60021 nolu cad. no:7 Küsget / Şehitkamil / GAZİANTEP
  +90 (533) 201 5113


SOĞUTMA KULESİ YEDEK PARÇALARINDA, TÜRKİYENİN HER NOKTASINA SERVİS, 2 YIL GARANTİ!!! 

Kule Malzeme Ve Elemanları  
#soğutmakulesi #hvac #coolingtower #bigudi #serpantin #profil #damlatutucu #redüktör #şalter #dolgu #panjur #şamandıra #pompa #motor #eşanjör

Yorumlar