Açık tip soğutma kuleleri ve Kapılı devre soğutma kulesi

 CTP Mühendislik Soğutma Kuleleri , Demir-Çelik, Maden, Otomotiv, Enerji, gibi ağır sanayi sektörleride dahil olmak üzere Gıda, HVAC, Plastik gibi her türlü sektöre yönelik olarak deneyimli, genç ve yenilikçi mühendis kadrosu ile, kısa zamanda Yurtiçi ve Yurtdışı önemli projelere başarı ile imzasını atmıştır.

Su Soğutma Kulesi

Sistemleri İle Gereksiz Isı Sistemden Uzaklaştırılır

Su soğutma kuleleri, çeşitli tesislerde kullanılarak ısınan suların yeniden kullanılmasını sağlamak için soğutulmasına yarayan, gereksiz ısıyı sistemden uzaklaştıran sistemlerdir. Soğutma kulesi üstte veya yanda bir fan grubu, Dolgu grubu, su dağıtım grubu, eliminatör grubu hava giriş grubu, hava çıkış bacası ve bunları taşıyan bir yapıdan oluşur.

Soğutma kuleleri kapasitesinin büyüklüğüne göre Paket Tip Su Soğutma Kulesi ve İnşai Tip Su Soğutma Kulesi olarak ikiye ayrılır. Paket Tip Kuleler 500 m3/h sirkülasyon debisine kadar seçilebilir . İnşai Tip Kuleler 500 m3/h debiden daha büyük kapasitelerde dizayn edilir.

CTP Paket Tipi Su Soğutma Kulesi; CTP Paket tip su soğutma kulelerimiz kolay bakım, yüksek performans ve mukavemet, optimum verimlilik ve düşük enerji sarfiyatı göz önünde tutularak özel olarak dizayn edilmiştir. Ana konstrüksiyon ve soğuk su havuzu, korozyona dayanımı yüksek CTP (Cam Takviyeli Polyester) Konstrüksiyonludur. Atölyemizde montajı yapılarak sevkiyatı yapılmaktadır.Bu seride yer alan su soğutma kuleleri Açık Çevrimli, Karşı Akışlı çalışma prensibine göre , Cebri çekişli veya Cebri itişli olarak dizayn edilmişlerdir.

Photo by Jason Blackeye on Unsplash

İnşai Tipi Su Soğutma Kuleleri; İnşai Tip su soğutma kulelerimiz kolay bakım, yüksek performans ve mukavemet, optimum verimlilik ve düşük enerji sarfiyatı göz önünde tutularak özel olarak dizayn edilmiştir. Ana konstrüksiyon korozyona dayanımı yüksek Pultruded CTP , Emprenyeli Ahşap veya Betonarme Konstrüksiyonludur. Soğuk su havuzu Betonarme Konstrüksiyonludur. Kule malzemeleri, montaja hazır şekilde fabrika sahasına sevkiyatı yapıldıktan sonra , kule montajı sahada yapılmaktadır.

Photo by Jakob Madsen on Unsplash

CTI (Cooling Tower Institue) ATP 105 en geçerli olanıdır. Soğutma kulesinin Performans eğrisi metodu en çok kullanılan metodlardan birisidir. Su Soğutma Kulesi sirküle suyu kimyasallarla temizlendiği gibi, mekanik ve elektroliz yolu ile temizlenmede uygulanan sistemlerdir. Soğutulacak suyun kapasitesinin tayininde önce soğutulacak makinadan ne kadar enerji çekileceği hesaplanır. Suyun kirlilik derecesi , giriş suyu sıcaklık değeri vs tüm hususlar dikkate alınır.

Yorumlar