Soğutma Kulesi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Soğutma Kulesi Verimlilik Hesaplaması bu makalede açıklanmaktadır. Soğutma Kulesi Kimyasal Proses Endüstrisinde önemli bir rol oynamaktadır. Soğutma suyundan atmosfere proses ısısını reddederler ve suyu serin tutarlar. Soğutma kulesinin performansı Range & Approach gibi çeşitli parametrelere bağlıdır. Bu terminolojileri ayrıntılı olarak göreceğiz.


Soğutma kulesi verimliliğinin hesaplanması, soğutma kulesinin menzilini ve yaklaşımını içerir. Soğutma kulesi verimliliği, ortamdaki ıslak termometre sıcaklığı ile sınırlıdır. İdeal durumda, soğuk su sıcaklığı yaş termometre sıcaklığına eşit olacaktır. Bunu başarmak pratik olarak mümkün değildir. Bu çok büyük bir kule gerektirir ve pratik olarak uygun olmayan bir çözümle sonuçlanan büyük buharlaşma ve rüzgarlama veya sürüklenme kaybına neden olur. Uygulamada, soğutma kulesi verimliliği% 70 ila 75 arasında olacaktır.

Soğutma kuleleri, birçok proses tesisi ve enerji santralinin çok önemli bir parçasıdır. Tamamlama suyu kaynağı buharlaşmaya kaybedilen suyu yeniden doldurmak için kullanılır. Isı eşanjörlerinden / kondenserden gelen sıcak su soğutma kulesine gönderilir. Soğutma kulesinde suyun sıcaklığını düşürdükten sonra kondenser / eşanjörlere veya daha sonraki işlemler için diğer ünitelere geri gönderilir.


Soğutma kulesinin çalışma prensibi (Soğutma kulesi kütle dengesi)
Soğutma kulesi kütle dengesi, sistemde kullanım suyu ihtiyacı hakkında bir gösterge verir. Drift, Buharlaşma ve Boşaltma kaynaklı su kayıpları nedeniyle Soğutma Kulesi Makyajı gereklidir.


Su telafisi (M) = Toplam su kayıpları = Kayma Kayıpları (D) + Buharlaşma Kayıpları (E) + Boşaltma Kayıpları (B)

M = D + E + B

E = m su Gereği Makyaj 3 / saat

D m = Drift kaybı 3 / st

E m = Buharlaşma kaybı 3 / st

B = m yıkacaktır 3 / saat

Kayma Kayıpları (D) veya Windage
Kayma kayıplarının aşağıdaki gibi olduğu varsayılabilir:

D = 0.3 ila 1.0 kulesi soğutma doğal bir taslak su (C) Sirkülasyon yüzdesi
= D 0.1 ila 0.3 kulesi soğutma uyarılmış bir taslak su (C) Sirkülasyon yüzdesi
= D 0.01 ila yaklaşık ise daha az su (C) Sirkülasyon yüzdesi veya soğutma kulesinde windage sürüklenme gidericileri vardır.


Bir soğutma kulesi için tonları hesaplamak, çalışması hakkında bazı temel bilgileri anlamanızı gerektirir. Bu formülü kullanarak bir ton soğutma yükü hesaplayın: Soğutma yükü = 500 (1 ABD gal / dak) (10 derece Fahrenheit) / 12.000 _._ 1 tonluk bir soğutucu 12.000 İngiliz ısı birimine eşittir. Bu ısı miktarı teorik olarak 24 saat içinde 1 ton buzu eritebilir. Bir soğutma kulesinin işi, soğutma yoluyla suyun sıcaklığını azaltmaktır. İmalat, elektrik enerjisi üretimi ve muazzam iklimlendirme sistemlerinde kullanılır.


Soğutma kulesinden su akış hızını belirleyin. Bu sayı dakikada galon olarak ifade edilmeli ve formülde q harfi ile gösterilmelidir.

Soğutma kulesine giren su ile soğutma kulesinden çıkan su arasındaki sıcaklık farkını belirleyin. Bu Fahrenhayt cinsinden ifade edilmelidir ve formülde dt olarak belirtilmelidir.

Yorumlar